Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Deser z granatem

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

miód gryczany 4 łyżki
śmietana 2 łyżki
wino białe 20 ml
granat 3 sztuki
ser biały 35 (tłusty)

Przepis i sposób przygotowania na: Deser z granatem

Granaty dokładnie umyć, sparzyć. Przekroić na połówki, wyciągnąć miąższ. Ser pokroić na kawałeczki, dodać śmietanę, miód. Ser dokładnie urobić lub zmiksować. Następnie po woli wlać mieszając wino i dodać. Pestki granatu. Połówki granatu opłukać osuszyć, napełnić masą serową.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

treonina 29.08.2011 11:38
super!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak