Sposób przygotowania

Mięso pokroić na pasy ok 15 x 4 cm. posypać pieprzem, czosnkiem, przyprawą Gyros solą i polać sosem imbirowym Tao-Tao wymieszać i odstawić na ok 1 godzinę. Po tym czasie kazdy pasek mięsa rozłozyć posmarować delikatnie chrzanem wasabi, zrolować i spiąć wykałaczką. Przysmażyć ze wszystkich stron na tłuszczu, podlać ok 200 ml wody, dodać obgotowane wcześniej grzybki (jeżli mrożone- rozmrozić) dodać sos sojowy, cukier i dusić az do miękkości , w razie potrzeby doiać wody. Kiedy mięso juz jest miękkie wyjąc je do naczynia i trzymać w ciepłym miejscu pod przykryciem. w tym czasie do sosu włozyć fasolkę szparagową i brokuł pokrojony na różyczki. lekko przemieszać i udusić do miękkości i ugotować osobno makaron.
Podawać mięso po 2- 3 zawiniątka, trochę makaronu zwiniętego w gniazdka i warzywa .. sos z grzynami odlać do osobnej miseczki i używać do polania makaronu..

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !