Sposób przygotowania

Z podanych składnikóW (mąki, śmietany, margaryny, jajek, cukru i proszku do pieczenia) zagniatam ciasto i dzielę na 3 części; piekę 3 placki w tortownicy każdy 20 min. w temp. 180 st. Jabłka trę na tarce o dużych okach, smażę 10 min. dodaję galaretki na sucho i mieszamy. Posiekane orzechy, cukier, mleko, miód , masło gotuje często mieszając. Pierwszy placek przykrywam 1/2 masy jabłkowej, przykrywam 2 plackiem, na którym rzsmarowuję pozostałą masę jabłkową. Przykrywam 3 plackiem, wylewam masę orzechową. Ciasto odstawiam w chłodne miejsce na co najmniej godzinę.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !