Sposób przygotowania

W dużym garnku, ok 3 -4 litrowym zagotować wody do gotującej wrzucić wypłukany groszek i pokrojona w kostkę cebulę, następnie dodać ziele i liść. Gotować az groszek będzie stawał się miękki, wtedy dać marchew pokrojoną w kostkę, kostkę bulionową i dalej gotować, do rozgotowania się groszku. Następnie po uzupełnieniu wody dać makaron, i czosnek. Gotować az makaron będzie miękki. Możn doprawić solą i pieprzem i koperkiem. Zupa ma być gęst i sycąca w sam raz na jesień i zimę. Trudno jest podać proporcje wody więc trzeba samemu dopracować, byle nie była za rzadka, POLECAM!!

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Ciekawa ta zupka.
  • 1
    original
    Opublikowano

    Justyna70

    fajna!
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    mirosława4

    ciekawy przepis
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Izabela28

    fajny przepis:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Teresa19

    Ciekawa zupka.
  • 2
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    Dawno grochówki nie gotowałam:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Mirka-Ludomila

    Grochówka z makaronem-ciekawa odmiana :-)
  • 1
    original
    Opublikowano

    iga2

    superowa zupka
  • 1
    original
    Opublikowano

    Motorek

    pycha
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Karolcia12

    ekstra zupa
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    usmiech

    interesujące
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wacław

    pycha !
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Zoso

    smaczne i zdrowe
  • 2
    original
    Opublikowano

    Beatris

    Bardzo lubię taką grochówkę.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !