Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa-krem z selera naciowego

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

seler naciowy 1kg
rosół z kotki 2szklanki
średni pomidor
śmietana kremówka 200g
jasna zasmażka łyżka
sól, pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa-krem z selera naciowego

Łodygi selera myjemy,drobno siekamy,kilka listków odkładamy.Gotujemy we wrzącym rosole ok.20min.Pomidora nacinamy na krzyż,parzymy i obieramy.Usuwamy pestki,miąższ kroimy.Z ugotowanego selera odkładamy na talerz 4 łyżki,reszte miksujemy.Dodajemy śmietane,mieszamy i zagotowujemy.Zagęszczamy zasmażka lub maka ziemniaczana i jeszcze raz zagotowujemy.Doprawiamy sola i pieprzem.Dodajemy odłożonego selera,mieszamy.Zupe podajemy przybrana czastkami pomidora i listkami selera.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Andysz 07.01.2013 12:43
super;]

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak