Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bigos z warzyw i kiełbasy

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kiełbasa 1/2 kg
pory 2-3 szt.
marchew 3-4 szt.
seler korzeniowy średniej wielkości 1 szt.
olej 1/3 szklanki
fasolka szaragowa 1/4 kg
pomidor 2 szt.
keczup pikantny 2 łyżki
sól, pieprz do smaku
cukier
przyprawa do potraw Kucharek

Przepis i sposób przygotowania na: Bigos z warzyw i kiełbasy

Kiełbasę, marchew, seler kroimy w pólplasterki. Pora czyścimy i kroimy w półplastry. Fasolkę szparagową dzielimy na mniejsze części, pomidora spażamy i kroimy w dużą kostkę. W rondlu rozgrzewamy lej wrzucamy warzywa,posypujemy cukrem i przyprawą Kucharek, doprawiamy solą i pieprzem. Smażymy aż trochę zmiękną.Następnie wrzucamy kiełbasę i smarzymy. Na końcu dodajemy keczup, wszystko dokładnie mieszamy, aż połączą się skłądniki. Podajemy z pieczywem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Pani Domu 17.12.2014 13:59
smaczna kolacja
Andysz 07.01.2013 12:43
smaczny;]
aisoglam 17.12.2010 22:53
ciekawa propozycja

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak