Sposób przygotowania

Z pomarańcza obrieram skórkę, a sok wyciskam. Do soku dorzucam połowe startej pomarańczy i 2 łyżki oliwy. Schab rozbijam , smaruje musztardą francuską. Układam schaby jeden na drugim w miseczce i zalewam sokiem z pomarańczy. Odstawić do schłodzenia. Cebulę kroję w talartki, rozgrzewam patelnię z dodatkiem oliwy i smaże cebulę około 8 minut, aż będzie miękka. Do przysmażonej cebulki wlewam wino, dodaje resztę skóki z pomarańczy, odrobinę brązowego cukru i gotuje, aż większość wina odparuje. Po ugotowaniu przyprawiam do smaku. W między czasie schab smażę na rozgrzanej patelni (albo na grillu elektrycznym)z dodatkiem oliwy. Powyższe danie najlepiej smakuje z ziemniakami.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Andysz

    mam na to ochotę;]

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !