Sposób przygotowania

Tortownicę o średnicy ok.25cm wyłożyć papierem do pieczenia.Masło roztopić i wymieszać z pokruszonymi herbatnikami,wyłożyć nimi dno tortownicy,docisnąć i wstawić do lodówki.Odmrożone wcześniej wiśnie osączyć na sitku z nadmiaru soku.Czekoladę zetrzeć na tarce o dużych oczkach,odłożyć 2łyżki do dekoracji.Twaróg zmiksować z jajkami i żółtkami,dodać cukier,mąkę,kaszę i aromat,wymieszać mikserem.Na spód z ciastek przełożyć 1/3masy,na nią 1/3wiśni i połowę pozostałej czekolady.Na nią znowu 1/3masy,1/3wiśni i resztę czekolady.Ostatnia warstwa to masa serowa i wiśnie.Wstawić ciasto do piekarnika nagrzanego do 170stopniC,piec przez 1godz. i 15min.Pozostawić w piekarniku do wystudzenia i trzymać w lodówce co najmniej 3godz.Posypać wiórkami czekolady.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    izapozdro

    musi być pyszny

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !