Sposób przygotowania

Tak przygotowany ryż jest doskonałym dodatkiem do wszelkiego rodzaju mięs, szczególnie tych przyrządzonych z dodatkiem owoców...

Ryż dokładnie wypłukać, zalać 2 szklankami wody i doprowadzić do wrzenia po czym dodać sól i gotować na malutkim ogniu, pod przykryciem aż zmięknie i wchłonie cały płyn. Migdały zalać wrzątkiem, przykryć i po kilku minutach odcedzić - skórka powinna łatwo zejść. Po obraniu posiekać, ale niezbyt drobno. Ugotowany, gorący ryż wymieszać z masłem, dodać migdały i natkę. Aby ładnie podać należy np. wziąć filiżankę, wysmarować ją wewnątrz masłem, nałożyć do pełna gorącego ryżu dobrze go dociskając (to ważne aby był starannie ubity), następnie delikatnie odwrócić przykładając wierzchem do powierzchni talerza i unieść filiżankę - zgrabna porcja ryżu powinna pozostać talerzu.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Emilia22

    ciekawy przepis
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    z chęcią wypróbuję ten przepis
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    interesujące
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    zuzanna6

    bardzo fajny przepis ,wypróbuję.
  • 2
    wp_20160725_14_26_53_pro_li
    Opublikowano

    ZEWA

    A ciekawe, ryżu z migdałami nie jadłam
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    jolaxa

    mmm
  • 2
    original
    Opublikowano

    SmacznaPyza

    Zewa, bardzo ładnie zgrały się smaki więc polecam :-)
  • 3
    141751_bukiet_kwiatow_tulipany_wazon
    Opublikowano

    Henryka2

    Apetycznie wygląda.
  • 0
    original
    Opublikowano

    marta1371

    wygląda ciekawie więc może warto wypróbować
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Adamorek

    nowe połączenie
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    jasiek

    spoko
  • 2
    original
    Opublikowano

    SmacznaPyza

    no to git!
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    gosia561

    mniam mniam
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Karolina69

    fajne
  • 0
    original
    Opublikowano

    BozenA

    mmmm
  • 0
    original
    Opublikowano

    BozenA

    mmmm

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !