Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

placuszki z cukinii

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cukinie 2
jajko 3
ser feta 100g
szczypiorek usiekany 1/4pęczka
koperek 1/2pęczka
mięta suszona
sól
pieprz
Bułka tarta klasyczna Prymat do panierowania 200g
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: placuszki z cukinii

Surową cukinię zetrzeć na tarce o grubych oczkach,sparzyć w gorącej wodzie przez 4min.Odcedzić i odsączyć.Połączyć cukinię z jajkami,pokruszoną fetą,posiekanym szczypiorkiem,posiekanym koperkiem,miętą i przyprawami.Dokładnie wymieszać.Z powstałej masy formować kulki.Lekko spłaszczyć,panierować w jajku i bułce tartej.Smażyć w głębokim tłuszczu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak