Sposób przygotowania

Fileta oczyszczamy, osuszamy i kroimy w paski ok 10-12 cm i grubości ok 3cm. W pasku robimy nacięcie ok 4-5 cm i przewlekamy jak faworki. Bułkę tartą, mąkę , paprykę ostrą Prymat oraz curry mieszamy razem. Faworki mięsne pieprzymy oraz solimy a następnie obtaczamy w naszej panierce. Wrzucamy na patelnię na rozgrzany olej i smażymy z dwóch stron. Po wyjęciu osączamy na bibułce. Podajemy z paskami papryki czerwonej świeżej włożonej w nacięcia. Smacznego !!

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    banditka

    Świetnie to wygląda!! A filet się nie porwie? Jak grube plastry muszą być?
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super
  • 2
    original
    Opublikowano

    aginaa

    pomyslowe
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    świetny pomysł,takie faworki wszystkim będą smakować
  • 1
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    bardzo fajny pomysł :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    Ciekawie wyglądają takie mięsne faworki

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !