Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Faworki mięsne

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z kurczaka 2 sztuki
mąka ziemniaczana 10 dag
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku
olej do smażenia do smaku
Przyprawa curry orientalna Prymat do smaku
Bułka tarta klasyczna Prymat 6 łyżek
papryka czerwona 1 sztuka
Papryka ostra mielona Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Faworki mięsne

Fileta oczyszczamy, osuszamy i kroimy w paski ok 10-12 cm i grubości ok 3cm. W pasku robimy nacięcie ok 4-5 cm i przewlekamy jak faworki. Bułkę tartą, mąkę , paprykę ostrą Prymat oraz curry mieszamy razem. Faworki mięsne pieprzymy oraz solimy a następnie obtaczamy w naszej panierce. Wrzucamy na patelnię na rozgrzany olej i smażymy z dwóch stron. Po wyjęciu osączamy na bibułce. Podajemy z paskami papryki czerwonej świeżej włożonej w nacięcia. Smacznego !!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

RenataZ-et 03.03.2013 19:03
Ciekawie wyglądają takie mięsne faworki
IKrakowianka 08.03.2012 00:33
bardzo fajny pomysł :)
Ewa111 23.06.2011 19:32
świetny pomysł,takie faworki wszystkim będą smakować
aginaa 13.05.2011 10:27
pomyslowe
bogumiła3 15.09.2010 19:51
super
banditka 27.05.2010 19:44
Świetnie to wygląda!! A filet się nie porwie? Jak grube plastry muszą być?

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak