Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zupa cebulowa

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

cebula 1 kg
wywar z kurczaka 500 ml
mąka pszenna 3 łyżki
sól szczypta
pieprz szczypta
olej do smażenia 3 łyżki
ser garść
grzanki garść
przyprawa do potraw szczypta
Przyprawa do zup i potraw Kucharek chlust

Przepis i sposób przygotowania na: zupa cebulowa

Kroimy obraną cebulę w cząstki podsmażamy na rozgrzanym oleju, gdy nam się zrumieni zalewamy wywarem do miękkości. Miksujemy blenderem dodajemy magi, jarzynkę sól i pieprz, zaczep-ujemy mąką z wodą.
Podajemy w misce zupę wlewamy posypujemy grzankami i startym na drobnych oczkach żółtym serem:)
Życzę smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

annagebalska 23.06.2011 10:23
mniam
Natalia40 23.06.2011 10:13
świetna
Tomek13 16.06.2011 19:25
lubie takie
agogo2 16.06.2011 19:17
super
anemon 16.06.2011 07:13
Pyszna zupa na chłodne dni.
Grazyna0211 11.06.2011 09:19
przepyszna zupa
jolajka 26.11.2010 07:46
.lubię zupę cebulową, właśnie teraz zimą jest najlepsza

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak