Sposób przygotowania

Do dużego garnka wlać wodę i wstawić na ogień.Z kapusty wydłubać głąba i włożyć ją do garnka z wodą.Wyciągać liście,które zaczną oddzielać się od główki.
Ryż ugotować do miękkości,przełożyć do durszlaka i przelać wodą.
Do miski włożyć mięso mielone,dodać ryż,pokrojoną w kostkę cebulę,2 łyżki przyprawy do mięsa mielonego,pół łyżki pieprzu,sól do smaku.Farsz dokładnie wymieszać,zawijać w liście kapusty i układać w garnku(dno musi być wyłożone liśćmi kapusty).Na każda warstwę gołąbków sypać startą na tarce o grubych oczkach marchewkę.Całość zalać wodą,dodać kostkę wołową,sól do smaku,ziele angielskie i liść laurowy,wstawić na mały ogień.Po ok 40-50 minutach dodać przecier pomidorowy,całość zaprawić mąką wymieszaną w połowie szklanki wody.Gotować na małym ogniu przynajmniej 15 minut.

Komentarze

  • 1
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    Gołąbki ,gołąbki , te wspaniałe tworki , gdy na nie patrzycie są lepsze humorki a gdy spróbujecie - odejść nie zechcecie!!!
  • 1
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    moje ulubione!
  • 3
    images-big
    Opublikowano

    anja3107

    uwielbiam gołąbki
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Magdalena80

    gołąbki jak zwykle pierwsza klasa
  • 0
    original
    Opublikowano

    Marzena34

    wspaniałe

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !