Sposób przygotowania

Do garnka wlać 2 litry wody,wrzucić porcję rosołową,ćwiartkę kurczaka,kostki warzywną i wołową.Mięso ugotować do miękkości,wyjąć z wywaru aby ostygło.Do garnka wrzucić namoczoną dzień wcześniej fasolę,pokrojone w talarki marchewki i wszystkie przyprawy.
Ugotowane mięso drobiowe oddzielić od kości,kiełbasę pokroić w kostkę,podsmażyć na patelni na małym ogniu.Podsmażoną kiełbasę i mięso drobiowe wrzucić do garnka,gdy fasola będzie miękka.Dodać także pokrojoną w kostkę cebulę.Całość gotować na małym ogniu pod przykryciem.Po ok. pół godziny dodać przecier pomidorowy.Do połowy szklanki wody dodać 2,5 łyżki mąki,wymieszać dokładnie i dodać do fasolki.Podgotować jeszcze co najmniej 10 minut.

Komentarze

  • 1
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    Gdy mąż Cię niezadowoli , nagotuj mu fasoli.....
  • 1
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    taka fasolka to nie tylko dla męża, sama chętnie zjem;))
  • 1
    original
    Opublikowano

    m1monika

    Ci mężowie to mają z nami dobrze :)))
  • 2
    images-big
    Opublikowano

    anja3107

    mój też uwielbia fasolę ;-)
  • 2
    original
    Opublikowano

    pacpaw

    jedzonko konkret ! To mi się podoba
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    jolaxa1

    super
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    maciek7

    uwielbiam

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !