Sposób przygotowania

To taki prościutki ( kryzysowy z tego co jest w domu ) kapuśniaczek .
Do garnka włożyć kiszoną kapustę, utartą pietruszkę, seler, kiełbasę, por , kostkę rosołową , kminek , koper i rozkruszoną cebulową . Zalać 4 szklankami wody .Gotować 1 godzinę .
W tym czasie podsmażyć na złoto pokrojone w piórka cebule ( na oleju ) - pod koniec smażenia dodać masło. Wrzucić cebulkę z tłuszczem do kapusty.
Osobno w 2 szklankach wody ugotować ziemniaki z marchewką . Po godzinie gotowania kapusty dodać ziemniaki z marchewką i wodą w której się gotowały do garnka z kapustą .Wymieszać . Gotować 10 minut. Doprawić koncentratem , cukrem , mielonym pieprzem. Zgasić gaz i odstawić na 30 minut. Ponownie zagotować i na małym gazie podgrzewać 20 minut.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Dorota76

    nie jadłam jeszcze ale chyba skorzystam z przepisu
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    ada12302

    bardzo smaczny
  • 1
    original
    Opublikowano

    Gonia555

    Przepyszny

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !