Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rybne kuleczki

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z ryby morskiej 60 dag
kajzerka 2 szt.
jajko 2 szt.
śmietana 12% 100 ml
cebula biała 1 szt.
masło 3-4 łyżki
Bułka tarta klasyczna Prymat 6 łyżek
olej 5 łyżek
sok z cytryny
sól, pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Rybne kuleczki

Filety myję, osuszam i mielę w maszynce (można rozdrobnic widelcem). Cebulę obieram , siekam na kostę i smaże na maśle aż się zeszkli.Wbijam jajka i smaże jajecznicę. Kajzerki moczę w śmietanie. Następnie odciśniętą kajzerkę i jajecznicę dodaję do rozdrobnionego fileta, doprawiam solą i pieprzem. Masę dokłądnie wyrabiam. Formuję kuleczki, obtaczam w bułce tartej i obsmażam z obudwu stron na rumiano na oliwie. Podaję z ziemniakami lub frytkami i dowolną sałatką, np z pomidora.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak