Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

schab z ananasem

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

schab bez kości 1,2kg
ananas z puszki 3plastry
olej 1łyżka
tymianek 1łyżka
ząbek czosnku
sól

Przepis i sposób przygotowania na: schab z ananasem

Ponacinać mięso w odstępach 3cm.Nacięcie musi być głębokie na ok.1cm. i dość szerokie:tak żeby zmieścić w nim 1/2plasterka ananasa.Natrzeć mięso solą i tymiankiem,w nacięcia włożyć połówki plastrów ananasa.Czosnek pokroić w cienkie plasterki,ułożyć na mięsie.Skropić mięso olejem i włożyć do rękawa do pieczenia.Wlać do niego dwie łyżki zalewy z ananasa.Rękaw związać,ponakłuwać na górze,ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia,piec przez 15min w temp.210stopniC,a potem 1godz. w temp.190stopniC.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Zoso 28.08.2011 22:00
smaczne połączenie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak