Sposób przygotowania

Z mąki, proszku do pieczenia, margaryny, jajka, żóltek, cukru pudru i soli zagniatam ciasto. Wkładam na godzinę do lodówki aby sie schłodziło. Spód i boki tortownicy wylepiam ciastem, lekko nakłuwam widelcem, piekę 25 min w tem 200 st. Pomarańcze i cytryny sparzam,przekrawam na pól i usówam pestki. Owoce wraz ze skórką mielę (można również je rozdrobnic w melakserze). Masę owocową przekładam do rondla , dodaję cukier i smaże na wolnym ogniu aż masa zacznie gęstniec od czasu do czasu mieszam aby sie nie przypaliło. Ciepłą masę rozkładam na upieczonym spodzie i pozostawiam do zastygnięcia. Całośc można udekorowac, np. cukrowymi galaretkami.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !