Sposób przygotowania

Wędlinę i cebulę pokroić w kosteczkę oraz podsmażyć na złoty kolor.
Ziemniaki skręcić przez maszynkę, dodać jajka, mąkę i śmietanę. Doprawić solą i pieprzem. Wyrobić ścisłe ciasto i rozwałkować na stolnicy podsypanej mąką, podsmażoną cebulę i wędlinę rozsmarować na cieście, posypać pietruszką, zwinąć roladę.
Roladę przełożyć do wysmarowanej formy, polać stopionym masłem. Piec w gorącym piekarniku na złoty kolor (mi to zajęło około 35 min). Podawać gorącą z dodatkiem surówek.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Anna169Hosz

    Bardzo ciekawy pomysł i smakowo i estetycznie.
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    4muffins

    świetny pomysl i jak ładnie wygląda na talerzu
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    kot_pankracy

    smaczne i efektowne
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Myszka75

    nowy sposób na ziemniaki...

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !