Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierogi z drobiem i suszonymi pomidorami :

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

mąka 1 1/2 szklanki
sól - szczypta
ugotowane mięso drobiowe 1 szklanka
cebula 2 sztuki
pieprz mielony - do smaku
Suszone pomidory z czosnkiem i bazylią Prymat - do smaku ( z bazylią i czosnkiem
olej - wg potrzeby
masło 2 łyżki
woda 1 (wrząca)
suszone pomidory 6 (w oleju)

Przepis i sposób przygotowania na: Pierogi z drobiem i suszonymi pomidorami :

Do robienia tych pierogów wykorzystuję mięso drobiowe jakie zostaje po ugotowaniu zupy ..
-przygotować farsz mieszając zmielone mięso z podsmażoną na złoto cebulką ( 1 sztuka ), pokrojonymi bardzo drobno 3 suszonymi pomidorami . Doprawić przyprawą ,,Suszone pomidory \" i pieprzem .
-nastawić garnek z osoloną wodą na gazie by się zagotowała .
-wsypać mąkę do miski , osolić .Wlać wrzącą wodę i wymieszać łyżką .Gdy już cała woda wsiąknie w mąkę wyrabiać ciasto rękami ( uwaga – początkowo jest gorące ),ciasto powinno zrobić się gładkie i sprężyste .
-ciasto podzielić na 18 – 20 części
-każdy kawałek rozpłaszczać na dłoni tak by uformował się placuszek średnicy szklanki
-na ciasto nakładać łyżeczkę farszu i zlepiać pierożka
-układać na wysypanej mąka tacce
-gotować w osolonym wrzątku 2 minuty od wypłynięcia.

Podawać polane usmażonymi na złoto na maśle z olejem 2 cebulami ( pokrojonymi w piórka ) - posypane pokrojonymi w paseczki pozostałymi suszonymi pomidorami .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

aniapetr 04.11.2011 21:21
pychota
bercik1 15.05.2011 12:13
ładnie się prezentują
IlonaAlbertos 14.05.2011 00:17
Wyglądają wspaniale. Aż chce się wypróbować przepis.
angelika14 25.04.2011 10:41
pycha:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak