Sposób przygotowania

Wszystkie warzywa umyłam. Kwiat kalafiora podzieliłam na różyczki, łodygi pokroiłam w kostkę. Obrałam marchewkę, po kawałku korzenia pietruszki i selera oraz kawałek pora. Pora i resztę warzyw posiekałam. 6 łyżek drobniutkiej kaszy wypłukałam, zalałam wodą i gotowałam kilka minut razem z liściem laurowym i 2 ziarenkami ziela angielskiego. Gdy kasza zmiękła dorzuciłam łodygi kalafiora. Na patelni rozpuściłam 2 łyżki masła i podsmażyłam na nim resztę warzyw, dodałam do zupy i gotowałam razem jeszcze 5 minut. Doprawiłam solą i białym pieprzem, dosypałam świeży, posiekany koperek. Zupa wyszła bardzo smaczna, gęsta i pożywna.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    smakowicie wygląda!
  • 1
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    i taki sycący ,tak wygląda ,bo taki gesty ...a kalafiorek to ja lubię nawet jak nie jest w zupie.
  • 2
    original
    Opublikowano

    bernika

    fajny i ten kalafior super!
  • 1
    original
    Opublikowano

    Grażyna13

    Świetny ten krupniczek a kalafior dodaje mu urody :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    mdepfs

    fajna odmiana
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    jolaxa1

    luuubie
  • 0
    original
    Opublikowano

    agnieszka189

    świetnie wygląda
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Karolina69

    fajne
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Marysia

    super
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Misia90

    ekstra
  • 0
    original
    Opublikowano

    czekoladka_m

    pyszotka;)
  • 0
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    smacznie wygląda
  • 1
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    W składnikach zabrakło kalafiora, ale zupa pewnie smaczna.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !