Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Klopsy z mięsa mielonego

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone 0,5 kg
cebula 1
czosnek 2 ząbki
jajko 2
Bułka tarta klasyczna Prymat pół szklanki
olej do smażenia pół szklanki
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Klopsy z mięsa mielonego

Cebulę siekasz bardzo drobno. Czosnek przeciskasz przez praskę. Olek do smażenia rozgrzewasz na małej patelni. Podsmażasz cebulkę z czosnkiem. Następnie mięso mielone umieszczasz w misce, dodajesz do niego jajka, sól, pieprz do smaku i usmażoną cebulę z czosnkiem. Wszystkie składniki mieszasz rękami i formujesz z nich niewielkie kulki, które obtaczasz w bułce tartej. Rozgrzewasz olej na dużej patelni. Smażysz klopsy na głębokim tłuszczu około 20 minut.

Podawaj z ziemniakami i surówką.

Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak