Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Galeretkowy przysmak

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mandarynki 2
truskawki świeże 200 gram
bita śmietana 200 gram
czekolada gorzka 1 rządek
galaretka truskawkowa 1 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Galeretkowy przysmak

Galaretkę truskawkową przyrządzasz zgodnie z instrukcją znajdującą się na opakowaniu. Mandarynki obierasz i dzielisz na cząstki. Truskawki myjesz i kroisz na plasterki. Do salaterek wkładasz mandarynki i truskawki. Zalewasz galaretką. Deser pozostawiasz na godzinę do stężenia. Czekoladę trzesz na tarce. Na koniec polewasz galaretki bitą śmietaną i posypujesz startą czekoladą.

Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

bami 04.04.2012 23:12
Słodkości ;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak