Sposób przygotowania

Karkókęmyję, kroję na plastry, oprószyc solą, pieprzem i mąką. Rozgrzewam łyżkę oleju na patelni i piekę kotlety z obydwu stron na złoty kolor. Marchewkę kroję w paski, fasolkę szparagową dzielę na mniejsze części, kalafiora dzielę na mniejsze różyczki. Warzywa wrzucam na patelnię, na której rozgrzałam 3 łyżki oliwy. Posypuję Kucharkiem, cukrem i wszystko smażę aż warzywa będą na wpól miękkie. Posypuję ulubionymi ziołami (w moim przypadku jest to lubczyk, ale mogą to byc również zioła prowansalskie, rozmaryn). W naczyniu żaroodpornym rozkładam połowę kotletów z karkówki, na to nakładam warzywa, na to kolejne kotlety i resztę warzyw. Na koniec całośc posypuję startym, żóltym serem. Naczynie wraz z kotletami wstawiam do piekarnika nagrzanego do 180 st. i zapiekam aż ser się rozpuści.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    bami

    Bardzo sympatyczne danie :) uśmiecha się do mnie! :P Kotlety, zapiekane z warzywami i serem - takie dania uwielbiam :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !