Sposób przygotowania

6 żółtek
2 cale jajka
1 ½ szkl cukru
Rozetrzeć to drewniana łyżka w garnku.
Do tego wlac ¾ l wrzącego mleka z zagotowana laska wanilii lub cukrem waniliowym. Garnek wstawić do większego z wrząca woda i mieszać aż wytworzy się budyń. Odstawić do ochłodzenia. Utrzeć 1 kostkę masła i 1 kostkę palmy i połączyć powoli z masa.

Tortownice wyłożyć na dnie i dookoła biszkoptami (podłużnymi). Przykryć masa. W środek dać tez warstwę biszkoptów. Na wierzch tylko kilka dla ozdoby.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Krzysztof42

    torcik zawsze chętnie zjem

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !