Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Przecier pomidorowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pomidory
sól 1-1,5 łyżki
cukier 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Przecier pomidorowy

Pomidory umyć, osączyć, pokrajać, rozgnieść w rondlu i rozgotować, a następnie przetrzeć przez sito.
Przecier zagotować, dodać sól i cukier. Przygotowanym gorącym przecierem napełnić wysterylizowane butelki lub słoiki, zamknąć. pasteryzować 20 minut w temp. 90 stopni, przestudzić, docisnąć zakrętki twistów.
Jeśli stosuje się butelki - zalakować korki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak