Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gulasz mięsno-pieczarkowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

polędwiczki 2
pieczarek 30 dkg
cebule 2
koncentratu pomidorowego 2 łyżki
rosołu z kostki 0.5 litra
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku
sól do smaku
Papryka słodka mielona Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz mięsno-pieczarkowy

Polędwiczki kroimy w drobne paski prószymy pieprzem i mąką a następnie smażymy na patelni. W garnku w tym czasie rozpuszczamy kostkę rosołową w 0,5 l wody i wrzucamy podsmażone mięso i dusimy pod przykryciem. Cebule kroimy w półksiężyce i szklimy na patelni dodajemy do garnka. Pieczarki kroimy w kostkę i również smażymy i wrzucamy do gara. Wszystko razem jeszcze chwile dusimy i doprawiamy koncentratem pomidorowym, papryką słodką, pieprzem i solą. Najlepiej smakuje na gorąco.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

iwona332 14.09.2011 00:58
super
jolaxa 25.05.2011 22:49
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak