Sposób przygotowania

Filet umyć,osuszyć,natrzeć solą,odstawić na 30min.Czosnek i figi pokroić w plasterki.Mięso nakłuć czubkiem noża w kilkunastu miejscach.Naszpikować czosnkiem i figami.Ułożyć w naczyniu żaroodpornym,posmarować miodem.Na wierzchu ułożyć wiórki masła,wstawić do piekarnika nagrzanego do 200stopniC.Piec przez 20min.Zmniejszyć temperaturę do 180stopniC,mięso polać bulionem,wrzucić kawałki fig pozostałych ze szpikowania mięsa.Piec prze 1godz.,często podlewając sosem z pieczenia.Jeśli wierzch rumieni się za szybko,przykryć mięso folią aluminiową.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !