Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jabłka marynowane

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jabłka 2 kg
cukier
ocet 10 %
sól
Goździki całe Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Jabłka marynowane

Jablka myjemy, obieramy, wycinamy gniazka nasienne i kroimy na ćwiartki, spażamy goraca woda, nastepnie zimna i układamy w słiczkach. Do gotujacej sie wody dosypujemy cukier, ocet, sol oraz gozdziki gotujemy kilka minut, nastepnie zalewamy jablka w sloikach, szczelnie zakrecamy i pasteryzujemy, gotowe! :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak