Sposób przygotowania

Do mięsa mielonego wbijamy jajka i wsypujemy kaszę. Dodajemy przyprawy oraz natkę pietruszki. Wcześniej trzeba ją umyć , osuszyć i poszatkować drobno. Starannie mieszamy i wyrabiamy w jednolitą masę. Masę dzielimy na 2 części. Każdą oddzielnie wkładamy do torebek foliowych (może być jednorazówka) i ściskamy i wiążemy. Tak by masa przylegała do torebki foliowej ciasno. Owijamy dodatkowo gazą lub ściereczką i wiążemy boki lub ściskamy za pomocą recepturek - gumek boczki. Wkładamy do garnka i zalewamy wodą, gotujemy godzinę. Mięso wyciągamy z wody i obciążamy i odstawiamy na ok 5 godzin aż ciasto zastygnie. Mięsko jest dobre na zimno do kanapek zamiast wędliny. Smacznego !!

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !