Sposób przygotowania

Pokroić bakłażany w plastry o grubości 0,5cm. Posolić i odstawić na godzinę. Na średnim ogniu usmażyć,mieszając co pewien czas,oprószyć cebulą, pieprzem i czosnkiem.Dodać mięso,zrumienić.Usmażone z cebulą i czosnkiem mięso posypać solą,pieprzem i papryką.Odlać nadmiar tłuszczu.Plastry bakłażana obtoczyć w mące i usmażyć na jasnobrązowy kolor.W żaroodpornym naczyniu ułożyć usmażone plastry bakłażanów.Naczynie szczelnie przykryć piec w temp.180 st.C. Jogurt wymieszać z żółtkami i mąka i polać bakłażany sosem.Piec jeszcze z 15min.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Ewelina45

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    Szarrikka

    Świetny przepis!
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pychotka

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !