Sposób przygotowania

Plastry nacięłam ostrym nożem poziomo, m/w w połowie grubości, tak żeby powstała duża, głęboka kieszeń. Oprószyłam w wierzchu i w środku solą oraz pieprzem.
Grzyby oczyściłam, pokroiłam w ćwierć plasterki, cebulkę posiekałam. Na patelni rozpuściłam masło, podsmażyłam na ostrym ogniu cebulę razem z grzybami odparowując nadmiar wody, doprawiłam tymiankiem, solą i pieprzem. Gdy przestygły dosypałam ser, wymieszałam. Tak przygotowany farsz nałożyłam do kieszeni w schabowych. Opanierowałam kolejno w mące, jajku roztrzepanym w mlekiem i bułce tartej - szczególnie starannie docisnęłam panierkę w miejscu nacięcia. Smażyłam kotlety na rozgrzanym oleju, pod koniec smażenia przykryłam patelnię i poddusiłam 2-3 min. na wolnym ogniu. Podałam z kopytkami i pomidorem.

Komentarze

  • 5
    original
    Opublikowano

    Agnieszka_B

    Pychota:)
  • 5
    no-image
    Opublikowano

    pawel6

    mój ulubiony farsz do mięsa
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Agnik

    Tego mi trzeba
  • 1
    original
    Opublikowano

    FAFIK

    Fantastyczne danie!!!
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Karolina69

    fajne
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Marysia

    super
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Misia90

    ekstra
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Renataj

    Pyszny przepis, zdjęcia apetyczne - po prostu ślinka cieknie.
  • 0
    original
    Opublikowano

    malcik111

    suuuuuuuuuuuuper
  • 0
    original
    Opublikowano

    rjustysia

    Świetny pomysł na schab w postaci kotleta. Pieczarki świetnie pasują do sera :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !