Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Przecier gruszkowo-żurawinowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

gruszki 1 kg
żurawina 20 dag
cukier 30 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Przecier gruszkowo-żurawinowy

Gruszki oczyszczamy, dzielimy na kawałki i dusimy na niewielkim ogniu dolewając odrobinę wody. Wsypujemy cukier, oczyszczoną żurawinę i zagotowujemy do całkowitego rozpadnięcia owoców. Przekładamy przecier do słoików, pasteryzujemy.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Monika79 29.03.2012 16:11
superr
Monika79 29.03.2012 16:11
superr

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak