Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Dziadowiec

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jabłak 10 szt
cukier 2 szklanki
mąka 4 szklanki
jajko 6 szt
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
cynamon Prymat 6 łyżeczek
rodzynki 1 szklanka
Soda oczyszczona Prymat 2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Dziadowiec

Obrane jabłka pokroić w kostke, wymieszać z cukrem i rodzynkami. Odstawić na 2 godziny żeby jabłka puściły sok. Do jabłek dodać jajka i mąkę wymieszaną z proszkiem, sodą i cynamonem. Wszystko dokładnie wymieszać. Piec około 40 minut. Porcja na dużą blache.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Papryczka 25.05.2012 21:38
fajne ciasto i nazwa
cooleczka 06.03.2012 17:41
rzeczywiście intrygująca nazwa ;)
bami 29.01.2012 20:31
Có? za nazwa! Bardzo proste ciasto :)
rzenia15 19.05.2011 20:45
fajna nazwa
IKrakowianka 15.02.2011 19:26
Ciekawa nazwa ;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak