Sposób przygotowania

Pomidory parzymy w gorącej wodzie i obieramy ze skórek, kroimy w kostkę i wrzucamy do dużej miski. Ogórki myjemy i nie obierając ze skórki ścieramy na tarce, dokładamy do pomidorów, przyprawiamy pieprzem i dość dużo solimy by warzywa zaczęły puszczać sok. Listki natki i pietruszki siekamy, czosnek przeciskamy przez praskę i dodajemy do miski razem z oliwą i sokiem z limonek. Mieszamy wszystko i odstawiamy na chwilę by zebrało się więcej soku. Do warzyw wsypujemy suchą kaszę kuskus, mieszamy wszystko dokładnie i odstawiamy co najmniej na 2 godziny do lodówki by smaki przegryzły się a kuskus napęczniał.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    jolaxa

    pycha

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !