Sposób przygotowania

W ciepłej wodzie rozpuszczam cukier i drożdże. Kiedy zaczną rosnąć, dodaję resztę składników i wyrabiam ciasto. Zostawiam je na ok 30 min do wyrośnięcia. Po tym czasie ciasto jeszcze raz zagniatam, rozwałkowuję by nadać mu kształt (nie musi być równe), układam na wysypanej mąką formie. Włączam piekarnik by się rozgrzał (200st). Przygotowuję dodatki. Odrobinę chilli mieszam z oliwą i smaruję tym wierzch ciasta, posypuję solą, kolendrą i makiem. Nacinam ciasto równoległymi liniami (jak drabinę). Zostawiam ok 10 min do wyrośnięcia. Wsuwam do piekarnika i piekę ok 10-15 min.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Ela15

    super
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    slonko888

    przyda sie taki przepis ;)
  • 0
    original
    Opublikowano

    dorota20w

    dziekuje :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !