Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Cytrynowa pianka

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

galaretka cytrynowa 1 opakowanie
jaja 3 szt
cukier 2 łyżka
sok z cytryny 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Cytrynowa pianka

Galaretke przygotowac zgodnie z przepisem. Ostudzić. Żółtka ubić z cukrem na puszystą masę i zmieszać z tężejącą galaretką. Dodać sok z cytryny (można kwasku cytrynowego). Ubić pianę z białek i delikatnie wymieszać z masą jajeczną. Przełożyc do pucharków i wstawić do lodówki. Pianka jest gotowa juz po około pół godziny. Przed podaniem udekorować owocami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

magduś83 27.10.2012 23:22
piękna i smaczna prostota :)
Wafelek2601 25.07.2012 12:23
Smaczny deser
Rafał10 30.03.2012 17:50
ładnie podane i na pewno bardzo smaczne ! Niedługo znajdzie się na moim podniebieniu mniam !
matii6 19.01.2012 21:01
ekstra deser
alaaa 19.01.2012 20:08
uwielbiam
IKrakowianka 09.12.2011 13:54
rewelacyjny deser
Iwusia 25.09.2011 21:21
przepyszna
Ania67 16.05.2011 12:33
super
Izabela28 30.01.2011 12:26
Fajny deser:)
Neetka90 29.12.2010 21:39
mniam ! napewno pyszne . ; )
pacpaw 23.11.2010 10:32
jak świetnie podane!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak