Sposób przygotowania

Mięso raz zagotowac i odlac wode. Nalac świeża wode (najlepiej mineralną niegazowaną) wrzucic pokrojone i umyte warzywa, kilka ziaren ziela angielskiego, kilka listków laurowych, dwie kostki rosołowe, odrobine soli.

Gotowac do momentu kiedy mieso bedzie dobre i warzywa zmiękną. Nalezy wyjac je wtedy z garnka i wsypac 1/2 szklanki ryżu do gotującego sie wywaru.

Mięso oddzielic od kości i pokroic w mniejsze kawałki, warzywa ( marchew i pietruszkę) zgniesc widelcem (do uzyskania ciapki) a nastepnie wszystko wrzycic zpowrotem do gotujacej sie zupy.

Kiedy ryż bedzie miekki dodac preferowaną ilośc koncentratu (można jeszcze dodac pomidory bez skórki z puszki - ale niekoniecznie) i pół łyżeczki pieprzu ziołowego. Pogotowac jeszcze chwilkę i gotowe :)

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !