Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Chińskie pierożki w Polskim rosole.

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Na ciasto:
wrzątek 200 ml
mąka 300 gr
sól 0,5 łyżeczki
smalec 1 łyżeczka
proszek do pieczenia 0,5 łyżeczki
mięso mielone 450 gr
biała fasola 3 łyżki(moze być z puszki)
kardamon 3 szt
sos sosjowy 2 łyżki
czosnek 1 ząbek
cukier 1 łyżeczka
papryczka chili 1 mala
sezam 1 łyżka
szczypiorek usiekany 1 łyżka
Imbir mielony Prymat 0,5 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Chińskie pierożki w Polskim rosole.

Mięso lekko wysmażyć, dodać przyprawy, czosnek, posiekaną papryczkę i fasolę, podusić ok 10 min. przełożyć do robota i wszystko zmiksować na pastę.
Do pasty dodać sezam i szczypiorek. Wymieszać.


ciasto; W misce wymieszać mąkę z solą , proszkiem do pieczenia i smalcem, zalać wrzątkiem i szybko zgnieść na jednolite ciasto.

Ciasto wałkować cienko jak na tradycyjne pierożki, kroić w kwadraty , nakładać nadzienie i formować sakieweczki, górę ucinać.
Gotować na parze ok 10 min.

Pierożki podać z tradycyjnym rosołem z kurczaka .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ankha 23.06.2012 16:14
Ciekawy pomysł
Małgorzata106 24.11.2011 19:08
super
angelika14 12.09.2011 14:58
Apetycznie wygląda :)
Smakosz6 06.08.2011 11:34
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak