Sposób przygotowania

- Obieramy czosnek i kroimy w plasterki. Podsmażamy na 2 łyżkach oliwy z oliwek, gdy zacznie pachnieć dodajemy rozmrożony szpinak, dusimy przez 12 minut.
- Następnie myjemy botwinkę, osuszamy i kroimy. Dodajemy do szpinaku. Dusimy 5 minut, po tym czasie dodajemy sól, pieprz i gałkę muszkatołową. Mieszamy i odstawiamy.
- Na patelni grilowej podsmażamy ciabattę pokrojoną w ukośne 2 cm kromki, aż będzie chrupiąca.
- Gotowe grzanki nacieramy ząbkiem czosnku, a następnie układamy liście szpinaku z botwinką. Układamy kawałki sera lazur.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    aginaa

    ciekawe polaczenie
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    etka

    Jaki to jest ser, ten Lazur?
  • 0
    original
    Opublikowano

    agnieszka189

    pycha!
  • 1
    original
    Opublikowano

    anecia04

    Etko to ser pleśniowy, zamiennik sera gorgonzola, bo tańszy
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    etka

    dzięki! dobrze wiedzieć :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Grażyna13

    Pysznie wygląda !
  • 0
    original
    Opublikowano

    anecia04

    Dziękuję
  • 0
    original
    Opublikowano

    cukiereczek

    pycha
  • 0
    14344131_1175334835846825_6586112930612941972_n
    Opublikowano

    Ewa104

    Świetnie się zapowiada!
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Karolina92

    naprawde super :)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    wiktor188

    mniam mniam

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !