Sposób przygotowania

Ciasto rozmroź w temperaturze pokojowej. Kapustę dokładnie odciśnij, drobno poszatkuj. Cebulę obierz, posiekaj. Usmaż na szklisto na rozgrzanym oleju. Dołóż kapustę, listek laurowy i pokruszone jagody jałowca. Doprowadź do wrzenia, po czym zmniejsz płomień i gotuj pod przykryciem do miękkości (około 10 minut). Posól i popieprz do smaku. Gotową kapustę wystudź.
Ciasto rozwiń, równomiernie rozłóż na nim zimną kapustę oraz wyciśniętą z osłonek kaszankę. Zwiń.
Strudel ułóż na przykrytej pergaminem blasze. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do temperatury 200 stopni. Piecz około 35 minut.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !