Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zielona przystawka

2.0
(10)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mała cebulka 1
ząbki kiszonego czosnku 2
jajko 3
czubatych łyżeczek groszku konserwowego 5
łyżki majonezu 4
łyżki siekanego koperku 3
sól i pieprz mielony do smaku:
kilka gałązek koperku do przybrania:
wędzona makrela 15-20 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Zielona przystawka

Jajka umyć, ugotować na twardo, ostudzić, obrać, przekroić na pół, wybrać żółtka. Makrelę obrać ze skóry, oddzielić bardzo dokładnie od ości. Cebulkę posiekać, sparzyć, osączyć. Ogórki przekroić wzdłuż na pół, ostrym nożykiem wyciąć środek tak aby powstało 6 łódeczek, zostawić na ręczniku papierowym do góry dnem aby odciekły. W miseczce wymieszać rozdrobnione widelcem mięso z ryby, posiekany miąższ wycięty z ogórków, cebulkę, posiekany czosnek, 2 łyżki koperku, 3 łyżki majonezu, doprawić pieprzem, wymieszać (z solą ostrożnie - ogórki są dość słone). W drugiej miseczce rozetrzeć żółtka, dodać groszek, rozgnieść widelcem, dodać resztę posiekanego koperku i łyżkę majonezu, doprawić solą i pieprzem, dokładnie wymieszać. Łódeczki ogórkowe napełniać czubato pastą rybną a połówki jajek pastą z groszkiem. Ułożyć na półmisku, udekorować gałązkami koperku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Anna133 08.04.2012 17:23
wyglada bardzo imprezowo :)
Karolina69 02.08.2011 15:38
fajne
Adamorek 30.07.2011 17:11
apetyczne
Sarenka 10.06.2011 11:04
Kuszace :)
Dzastmi 17.12.2010 19:28
pyszota
Aleksandra45 20.11.2010 13:19
zjadłabym od razu
bogumiła3 14.09.2010 20:32
super
wojtek10_89 02.08.2010 15:32
wyglądają na prawde smakowicie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak