Sposób przygotowania

Filet z kurczaka umyć, obrać i pokroić w kostkę. Rozgrzać patelnię z dodatkiem oleju, wrzucić pokrojoną w drobną kostkę cebulkę(zeszklić ją ) i dodać mięso. Opruszyć solą i pieprzem do smaku. Pieczarki pokroić na mniejsze kawałki, usmażyć na patelni z dodatkiem masła. Wlać gorący bulion, dodać śmietanę i estragon. Przykryć i gotować na małym ogniu od czasu do czasu mieszając. Mrożony groszek wrzucić do osolonego wrzątku, gotować około 5 minut, odcedzić. Przełożyć na patelnię do sosu, dodać mięso i wszystko razem dusić jeszcze przez chwilkę. Doprawić do smaku.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !