Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gulasz drobiowy z groszkiem

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z kurczaka podwójny 1 sztuka
cebula 1 sztuka
groszek mrożony 1/2 opakowania
bulion warzywny 1/2 szklanki
pieczarki 100 gram
śmietana 18-procentowa 1/3 szklanki
sól, pieprz do smaku
olej do smażenia
woda
masło 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz drobiowy z groszkiem

Filet z kurczaka umyć, obrać i pokroić w kostkę. Rozgrzać patelnię z dodatkiem oleju, wrzucić pokrojoną w drobną kostkę cebulkę(zeszklić ją ) i dodać mięso. Opruszyć solą i pieprzem do smaku. Pieczarki pokroić na mniejsze kawałki, usmażyć na patelni z dodatkiem masła. Wlać gorący bulion, dodać śmietanę i estragon. Przykryć i gotować na małym ogniu od czasu do czasu mieszając. Mrożony groszek wrzucić do osolonego wrzątku, gotować około 5 minut, odcedzić. Przełożyć na patelnię do sosu, dodać mięso i wszystko razem dusić jeszcze przez chwilkę. Doprawić do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak