Sposób przygotowania

Mięso z łopatki umyć, pokroić na mniejsze kawałki. Cebulę obrać i pokroić w kostkę. Czosnek wycisnąć przez praskę. Pomidory sparzyć i obrać ze skórki i pokroić w ćwiartki. Rozgrzać patelnię z dodatkiem oleju, dodać cebulę(zeszklić ją), następnie wrzucić pokrojone mięso i obsmażyć je z każdej strony. Dodać czosnek, pomidory. Wlać bulion i przyprawić do smaku
Dusić na małym ogniu do miękkości mięsa. Papryki umyć, przekroić, oczyścić, pokroić w paski. Dołożyć do mięsa na 15 min. przed zakończeniem duszenia. Gulasz posypać oregano( do smaku).

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    adam1f

    pycha

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !