Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gulasz z papryką i pomidorami z mięsem wieprzowym

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

łopatka bez kości 1/2 kg
pomidory 2 sztuki
czosnek ząbki 2 sztuki
cebula 2 sztuki
olej 2 łyżki
Papryka słodka mielona Prymat do smaku
sól, pieprz do smaku
bulion 2 szklanki
papryka zielona po 1 sztuce
papryka żółta po 1 sztuce
papryka czerwona po 1 sztuce

Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz z papryką i pomidorami z mięsem wieprzowym

Mięso z łopatki umyć, pokroić na mniejsze kawałki. Cebulę obrać i pokroić w kostkę. Czosnek wycisnąć przez praskę. Pomidory sparzyć i obrać ze skórki i pokroić w ćwiartki. Rozgrzać patelnię z dodatkiem oleju, dodać cebulę(zeszklić ją), następnie wrzucić pokrojone mięso i obsmażyć je z każdej strony. Dodać czosnek, pomidory. Wlać bulion i przyprawić do smaku
Dusić na małym ogniu do miękkości mięsa. Papryki umyć, przekroić, oczyścić, pokroić w paski. Dołożyć do mięsa na 15 min. przed zakończeniem duszenia. Gulasz posypać oregano( do smaku).

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

adam1f 08.08.2011 23:33
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak