Sposób przygotowania

Filety umyć, obrać i pokroić w cienkie plasterki. Marcehwki obrać i pokroić w paseczki. Cebulę obrać i pokroić w kostkę. Czosnek wycisnąć przez praskę. Brokuła podzielić na różyczki. Rozgrzać olej w rondelku, dodać mięso ( delikatnie je przyprawić) i smażyć do przyrumienienia. Następnie dodać cebulę i czosnek- ciągle smażyć. Wlać bulion, pokrojoną marchewkę w słupki i brokuła. Gotować do miękkości warzyw na małym ogniu. Masło rozgrzać na patelni, wsypać mąkę i przyrumienić. Dodać do rondelka. Przyprawić do smaku. Można zaciągnąć wodą z mąką.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !