Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Czerwone kluseczki

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jaja 3 sztuki
śmietana 12% 125 ml
sól
masło do posmarowania formy
mąka do posypania formy
przecier pomidorowy 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Czerwone kluseczki

Jajka ubić ze śmietaną, dodać przecier, posolić, wlać do formy. Formę wstawiamy do większego naczynia z wrząca wodą i gotować na parze pod przykryciem około 20-30 minut. Wyjmujemy formę, a gdy ostygnie przekładamy ja na stolnicę. Kluski kroimy i zalewamy ulubiona zupą. Są świetne do zupy pomidorowej, jarzynowej.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak