Sposób przygotowania

Ogórki myję, obieram, przekrawam na pół, yjmuję gniazda nasienne i kroję jeszcze raz na pół. Piersi z kurczaka myję i kroję w poprzek na pół, lekko rozbijam. Oprószam je solą, pieprzem i ostrą papryką. Na każdym kotlecie kładę plaster żółtego sera i 2-3 słupków ogórka, zwijam roladki i spinam całośc wykałaczkami. Na patelni rozgrzewam olej i smażę roladki z każdej strony na złoty kolor. Następnie wyjmuję roladki, zlewam nadmiar oleju i wlewam wino, a po chwili śmietanę. Gdy całośc zacznie wrzec dodaję musztardę i cały czas mieszając dodaję masło. Do smaku doprawiam solą i pieprzem. Można również dodac trochę ziół prowansalskich. Wkładam spowrotem roladki i gotuję na wolnym ogniu aż sos zgęstnieje. Podaję z gotowanymi ziemniakami posypanymi koperkiem.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    bami

    Takich roladek jeszcze nie próbowałam! Może być smaczne :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    bami

    Tzn. takich ze świeżym ogórkiem...na to bym chyba nie wpadła :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    świeży ogórek na ciepło ma dobry smak...

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !