Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa gulaszowa z mięsem wieprzowym

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso wieprzowe na gulasz 1/2 kg
koncentrat pomidorowy mała puszka
majeranek do smaku
sól, pieprz do smaku
Liść laurowy suszony Prymat 2
czosnek ząbki 2
ziemniaki 2 sztuki(średniej wielkości)
oliwa 1 łyżka
papryka zielona po 1 sztuce
papryka żółta po 1 sztuce
papryka czerwona po 1 sztuce
Papryka ostra mielona Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa gulaszowa z mięsem wieprzowym

Mięso pokroić na mniejsze kawałki. Opłukać. Paprykę, ziemniaki pokroić w kostkę. Czosnek przecisnąć przez praskę. Do garnka wlać oliwę i wsypać paprykę. Dusić ją, aż będzie lekko szklista. Następnie dodaje mięso, czosnek i zalewam wodą ( ja dodaje 5 szklanek). Wszystko mieszam, gotuje na średnim ogniu. Następnie wrzucam pokrojone ziemniaki i gotuje, aż do ich miękkości. Przyprawiam do smaku i dodaje koncentrat pomidorowy. Jeżeli lubiecie gęstą zupkę- po prostu ją zaciągnijcie(wodą z mąką).

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak